ANUNT - AVIZARE anuala


Din data de 23 noiembrie 2015 la OAMGMAMR filiala Salaj incepe programul de avizare anuala
 
Obtinerea Avizului se face anual si este cu nota de obligativitate pentru toti asistenti medicali care isi exercita profesia de asistent medical. 
 
La obtinerea Avizului anual aveti nevoie de:
1. - Dovada acumulari a 30 de cretite EMC  - acumulate in cursul anului 2015;
2. - Polita de asigurare de raspundere civila (malpraxis), valabil pa tot anul 2016, pana la 31.12.2016 - original si copie xerox (mentionam ca malpraxisul insoteste avizul si nu invers). Avizul se elibereaza pe an calendaristic;
3. -  Plata la zi a cotizatiei/2015 (1% din salarul de baza).
 
NOTA:
Asigurarea de răspundere civilă se incheie pentru anul în curs la o valoare minimă a riscului asigurat, astfel:
- pentru asistenţii medicali generalişti, moaşele şi asistenţii medicali care exercită profesia în unităţi sanitare cu paturi, echivalentul în lei, la data încheierii contractului de asigurare, a sumei de 10.000 EURO;
- pentru asistenţii medicali generalişti, moaşele şi asistenţii medicali care îşi exercită profesia în unităţi de medicină primară, ambulatorii, cabinete medicale individuale, echivalentul în lei, la data încheierii contractului de asigurare, a sumei de 4.000 EURO;
- asistenţii de farmacie care îşi exercită profesia, echivalentul în lei, la data încheierii contractului de asigurare, a sumei de 2.000 EURO.

Asistenţii medicali care lucrează în sistemul sanitar privat vor aduce si adeverinţa de la locul de muncă cu salarul de încadrare pentru calcularea şi achitarea cotizaţiei. 

Persoanele care sunt în concediu de maternitate sunt obligate să achite cotizaţia pe perioada maternităţii, cotizaţie care se calculează la salariul minim pe economie pe anul respectiv, conform Hotărârii Consiliul Naţional al OAMGMAMR întrunit în 18.09.2009, hotărâre publicată în Monitorul Oficial nr. 750 din 4 noiembrie 2009. 

 Asistenţii medicali aflaţi în pensie şi care profesează trebuie să achite cotizaţia calculată la salariul minim pe economie pe anul respectiv.
 

 

...